Els Witte


Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 5
1050 Brussel
email

Els Witte is professor emeritus aan de Vrije Universiteit Brussel en ere-rector van deze universiteit. Zij doceerde er onder meer de cursussen 'Politieke Geschiedenis van BelgiŽ', 'Maatschappij en instellingen van de hedendaagse periode', 'Toepassingen van de historische kritiek' en 'Politieke functies van de massacommunicatie'. Zij is tevens oprichter/directeur van het Centrum voor de Interdisciplinaire Studie van Brussel en van de opvolger ervan: BRIO, Brussels Informatie-, Documentatie- en Onderzoekscentrum en auteur van diverse werken over de Belgische politiek in de 19de en 20ste eeuw. Sinds 1988 is ze lid van de Koninklijke Academie.
Els Witte ontving op woensdag 12 maart 2014 de ATOMIA - Brussels Women for Science - prijs uit handen van Brussels minister Fremault.

Selectieve bibliografie* * Een bio-bibliografie van Els Witte werd gepubliceerd in De Tuin van Heden, Een bundel studies aangeboden aan Professor Els Witte naar aanleiding van haar emeritaat, Brussel, VUBPRESS, 2007, pp. 595-632.