activiteiten

29/09/2018
activiteiten
Dag van de meertaligheid/Multilingualism Day/Journée du multilinguisme/Tag der Mehrsprachigkeit
Kom meepraten/Let's Talk/Parlons-en/Lasst uns Reden!

29/09/2018
Europees Parlement/European Parliament/Parlement européen/Europäisches Parlament, Wiertzstraat 60, Brussel
>> flyer met programma  (pdf

Grijp je kans om een blik achter de schermen te werpen en te zien hoe het Europees Parlement werkt in 24 talen. Wil je weten hoe het is om voor je werk met taal bezig te zijn en hoe ook jij hier je loopbaan van kunt maken? Kom dan op 29 september 2018 tussen 10.00 en 18.00 uur naar het Parlement om deel te nemen aan activiteiten en gesprekken.
Op de Dag van de Meertaligheid kun je kennismaken met tolken en vertalers van het Europees Parlement. Zij laten je proeven van het werk dat zij doen. Meteen krijg je ook de kans om een kijkje te nemen in de grote vergaderzaal.

Meertaligheid zorgt ervoor dat alle burgers van de EU in hun eigen taal kunnen volgen wat hun democratische vertegenwoordigers allemaal doen in het meest meertalige parlement ter wereld.

Diversiteit op het vlak van taal en cultuur is een van de sterke punten van Europa en zit vervlochten in de Europese Verdragen als een van de kernwaarden. Umberto Eco, taalkundige en filosoof, verwoordde het als volgt: "De taal van Europa is vertaling". De Dag van de Meertaligheid vormt een uitgelezen kans om deze taal in actie te zien.
 
 
BRON: http://www.europarl.europa.eu/visiting/nl/brussel/dag-van-de-meertaligheid-2018
 terug